Alegerea medicului veterinar

Inca din prima zi a vietii animalului, incepem sa ne ingrijim de sanatatea lui. Prima care are grija de sanatatea acestuia este mama sa, oferindu-i prin colostrul din lapte anticorpii necesari pentru prima perioada a vietii, astfel protejandu-l de eventualele pericole. Dupa ce luam puiul din cuib si il aducem acasa, noi continuam sa ii oferim ingrijirea profilactica de care are nevoie si sa ne asiguram ca primeste ingrijire in orice problema ar avea, pe tot parcursul vietii. Revine in sarcina noastra, ca si proprietar de animal, sa protejam puiul de boli sau accidente si sa ii oferim hrana adecvata pentru varsta, inaltimea si afectiunile acestuia. Vor asigura animalului nostru o viata sanatoasa si fericita un medic veterinar competent, o ingrijire profilactica regulata si o atentie sporita la aparitia semnelor bolilor si traumatismelor.

Alegerea unui medic veterinar nu este o sarcina usoara, intrucat acesta este principalul partener de ingrijire al animalului nostru. Poti alege medicul veterinar potrivit prin recomandari sau prin discutii personale cu acesta.

Putem obtine recomandari de la prieteni, de la colegii de serviciu, sau vecini si le putem cere informatii despre ce le place la cabinetul sau spitalul veterinar, ori despre ceea ce nu le place. Daca ne mutam intr-un oras nou, propriul nostru medic veterinar ne poate recomanda un coleg de acolo. O recomandare de la o persoana de incredere reprezinta un bun punct de plecare.

Dupa ce primim recomandari, putem cauta online recenzii despre acesta. Putem intra pe paginile de socializare ale cabinetului si putem afla parerile proprietarilor de animale care au avut contact cu veterinarul si cu unitatea medicala.

In functie de ce este mai important pentru noi, alegem un cabinet sau spital veterinar. Trebuie sa alegem unul care ne satisface nevoile, care ofera nivelul de ingrijiri pe care ni-l dorim, care are personal medical prietenos si bine pregatit. Iata cateva intrebari pe care trebuie sa ni le punem atunci cand alegem medicul veterinar: Este acesta un cabinet/spital veterinar high-tech sau un cabinet de familie? La nevoie vom primi trimiteri catre medici specialisti? Are servicii de ingrijire de urgenta?.

Atunci cand aveti numele catorva medici veterinari, stabiliti intalniri cu ei pentru a discuta si a face un tur al cabinetului sau spitalului veterinar. Turul cabinetului si intalnirea cu personalul medical va vor ajuta sa luati decizia corecta. Nu orice spital poate fi potrivit pentru tine.

Pe langa recomandari, intalnirea cu medicul veterinar si turul cabinetului/spitalului, ar trebui sa mai tineti cont de urmatoarele:

  • Alegeti o locatie care sa fie curata, iluminarea sa fie buna si echipamentul modern;
  • Alegeti un veterinar cu care sa te simtiti bine;
  • Alegeti un medic dispus sa-ti raspunda la intrebari si care este bland cu animalul;
  • Personalul medical sa fie prietenos si atent;
  • Programul si locatia sa-ti fie pe plac;
  • Daca sunt disponibile serviciile de urgenta;
  • Tarifele ar trebui sa se potriveasca bugetului tau;
  • Acreditarile medicului trebuie sa includa absolvirea unei facultati de medicina veterinara acreditata.