7 semne că pisica sau câinele tau sunt bolnave

Când pisica sau câinele tău sunt bolnave, este posibil să observi o schimbare în aspectul sau comportamentul lor. Aceste schimbări te pot determina să te preocupi. Deși nu toate modificările se datorează bolii, cel mai bine este să fii conștient de semnele care pot indica că animalul tău de companie este bolnav.

Diaree

Acesta poate fi unul dintre cele mai evidente semne că pisica sau câinele tau este bolnav. Dacă au diaree care durează mai mult de 48 de ore, este posibil să existe ceva în neregulă și trebuie să soliciți ajutor. Încearcă să iei la tine o probă din fecale pentru veterinar pentru a fi testată.

Vomă repetată

Pisicile și câinii vomită ocazional și deseori fără să fie bolnavi. Cu toate acestea, vărsăturile în mod repetat sunt un semn că animalul tău de companie poate avea o problemă.

Refuzul de a mânca

Pisicile și câinii pot refuza să mănânce din mai multe motive, însă de obicei nu pentru perioade lungi de timp. Dacă acest lucru continuă mai mult de 24 de ore, solicită un sfat din partea veterinarului.

Torsul sporit al pisicii

Torsul sporit la pisici poate fi un indicator că ceva este în neregulă. Cu toate acestea, poate fi un semn de plictiseală sau mulțumire, de aceea este important să excludem mai întâi o problemă de sănătate înainte de a explora o problemă comportamentală.

Ascuns într-un loc liniștit

Când o pisică este bolnavă, se va ascunde într-un loc liniștit. Este posibil să aibă durere, așa că urmărește comportamentul acesteia și du pisica la medicul veterinar dacă continuă in acest fel.

Schimbarea comportamentului

De obicei, atunci când un câine prezintă durere, personalitatea acestuia se schimbă, de cele mai multe ori brusc. Un câine prietenos s-ar putea retrage într-un loc liniștit sau câinele tău blând poate deveni agresiv. Ar trebui să fii atent la câine dacă începe să mârâie când te apropii de o zonă a corpului său. Acest lucru va indica unde se află durerea.

Gâfâire excesivă sau respirația obosită

Șuieturile, tusea persistentă, gâfâitul, respirația obosită sau gâfâirea excesivă nu sunt un comportament normal pentru o pisică sau un câine. Dacă este lăsat netratat, există condiții precum tusea de canisă la câini care se poate transforma în pneumonie.

Dacă animalul tău de companie prezintă oricare dintre semnele de mai sus sau, sau nu vă simțiți siguri în ceea ce privește starea acestuia de sănătate, vă recomandăm să mergeți cu el la medicul veterinar local pentru un control.

Cabinetul veterinar Nobil VET

Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi despre cum să identifici semnele de boală la pisica sau câinele tau, te rugăm să întrebi pe cineva din echipa noastră. Poți suna la Cabinetul Veterinar Nobil Vet sau poți programa online o vizită chiar astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *